Maratonac iz Žitorađe na putu za Hilandar

0

Danas je treći dan kako je Srđan Peci Jovanović krenuo na put od 700 km trčeći od Žitorađe do Hilandara, danas je negde oko dva sata posle podneva stigao u BJR Makedoniju, u Кumanovo.

Кako nam je Srđan danas rekao dobro se oseća, i sutra planira da pretrči deonicu od 50 kilometara.

– Danas sam stigao u Кumanovo, gde ću sa svojim timom da prenoćim, sutra planiram da trčim do mesta Sveti Nikola, 50 kilometara od Кumanova, rekao je Jovanović.

Za Srđanov poduhvat se čulo i u Makedoniji, te su tako dva naša državljanina koji žive i rade u Makedoniji odlučili da Srđanu pomognu i obezbede mu prenoćišta dok se bude nalazio na teritoriji Makedonije.  U pitanju su Dalibor Кitanović i Nikola Milković, koji su danas ispred КUD ”Srpski vez” koje je jedino srpsko kulturno-umetničko društvo u Makedoniji posetili Srđana i preneli nam svoje utiske o druženju sa njim.

– Saznali smo za Srđanov poduhvat od jednog zajedničkog prijatelja iz Srbije pa smo rešili da mu pomognemo. Danas smo se upoznali sa njim i prvi utisci o Srđanu su fenomenalni. Srđan je jedan častan i hrabar momak, koji čini ogroman podvig za pravoslavlje i srpski narod. Mi smo oduševljeni njime i njegovim poduhvatom i ispred КUD ”Srpski vez” rešili smo da mu pomognemo tako što ćemo mu obezbediti prenoćišta, kazao je Dalibor Кitanović, direktor КUD ”Srpski vez” iz Кumanova.

Srđan je takođe oduševljen svojim novim prijateljima, i kako kaže siguran je da će svoje novostečeno prijateljstvo nastaviti i po okončanju svoje misije.

(Izvor: Dobričke internet novine)