U Prokuplju pregledima obeležen Svetski dan srca

0

Povodom obeležavanja Svetskog dana srca Preventivni centar Doma zdravlja, Medicinska škola “Dr Aleksa Savić” i Crveni krst Prokuplje zajednički su organizovali akciju merenja krvnog pritiska i šećera u krvi.

– Ovogodišnji Svetski dan srca obeležava se pod sloganom “Ojačaj svoje srce”. Osim merenja krvnog pritiska i šećera u krvi, građanima smo davali stručne savete kako da poboljšaju svoje opšte zdravstveno stanje, izjavila je Vesna Ahmić iz Preventivnog centra prokupačkog Doma zdravlja.

Prema njenim rečima fizičke aktivnosti i pravilna ishrana mogu doprineti boljem zdravstvenom stanju stanovništva.

Nastavnik prektične nastave Medicinske škole Jasmina Đorđević naglasila je da učenici škole tradicionalno učestvuju na mnogim akcijama koje organizuju zdravstvene i humanitarne organizacije.

– Veoma sam zadovoljna znanjem i veštinama koje su učenici pokazali tokom trajanja akcije, izjavila je ona i dodala da je skoro 100 naših sugrađana na punktovima u centru grada pristupilo pregledima.

Sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić zahvalio se zdravstvenim radnicima Doma zdravlja, profesorima, nastavnicima i učenicima škole, kao i volonterima koji su dali svoj maksimum da i ova akcija, kao i mnoge prethodne, u potpunosti ispuni svoju misiju.