Šahovski turnir najmlađih u centru Prokuplja

0

Tradicionalnim turnirom najmlađih članova Šah kluba “Topličani” u centru grada, nastavljen je sportski program obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije.

Po rečima Ane Benderać, trenera mladih šahista, na ovom brzopoteznom turniru  u konkurenciji dečaka prvo mesto je pripalo Veljku Paunoviću, drugo Strahinji Simonoviću, dok je treće mesto izborio Mateja Veljović. Кod devojčica najviše je pokazala Violeta Paunović, druga je bila Una Tomić, dok je treće mesto pripalo Anji Nikolić.

– Izuzetno nam je drago što treću godinu za redom učestvujemo u slavskim svečanostima. Veliki broj dece se odazvao i ovo je prava prilika da se druže i da prikažu šahovsko umeće. Bilo je dosta publike što je i cilj ove manifestacije i još jednom zahvaljujem se Opštini Prokuplje koja nam godinama omogućava da učestvujemo u proslavi slave grada, rekla je Ana Benderać.

U sportskom delu proslave gradske slave održane su utakmice veterana fudbalera i rukometaša a nakon šahovskog turnira održaće se i turniri u malom fudbalu, košarci i odbojci, takmičenje u plivanju kao i takmičenje u pripremanju riblje čorbe.