Radovi na lokalnim putevima u Prokuplju

2

Izuzetno povoljni vremenski uslovi doprineli su intenziviranju radova na gradskim ulicama i seoskim putevima na teritoriji Opštine Prokuplje.

Veliki broj udarnih rupa koji su otežavali normalno odvijanje saobraćaja na prokupačkim ulicama i saobraćajnicama na seoskom području se intezivno saniraju.

U ovoj akciji lokalna samouprava posvetila je veliku pažnju sanaciji seoskih puteva. Ovih dana završeno je nasipanje, urađeni propusti i kanali na putnom pravcu Rastovnica-Simonovac-Selište-Dobrotić u dužini od četiri kilometra. Iz opštinskog budžeta za ove radove izdvojeno je 600 hiljada dinara.

Meštani ovih sela naglašavaju, da je pored sanacije puta, izuzetno važno što su urađeni propusti i kanali tako da se voda sada neće zadržavati na samom putu i dovoditi do njegovog brzog oštećenja, kao što se dešavalo do sada.

U protekla dva dana izvršeno je krpljenje udarnih rupa u Ulici 21.Srpske divizije, Strahinjića Bana i Knez Mihajlovoj.

Da se o putnoj mreži u gradskim i seoskim sredinama u poslednje vreme mnogo vodi računa govori i podatak da je prošle godine za ove namene iz budžeta Opštine Prokuplje izdvojeno blizu 90 miliona dinara.

– I ove godine planirana su velika sredstva za asfaltiranje, sanaciju i krpljenje udarnih rupa na ulicamai putevima na teritoriji prokupačke opštine, kažu u lokalnoj samoupravi.

2 KOMENTARA

  1. Ма супер раде, ево улица Партизанска, од рампе до болнице и проћи ће те некако избегавајући рупе, додуше можда је то и добро јер овима из хитне неће бити потребан дефибрилатор и масажа срца, али од болнице према Стаменковићу и тенк би једва прошао. Додуше држава зна да узме царину, јер су ту сместили царинарницу, ту пролазе ови шлепери са Космета са шодером тежине и до 30 тона, али не пада им на памет да направе пут. Једино се надам да ће га толико упропастити да неће моћи ни шлепери да прођу.

Comments are closed.