Održan prijem za pripadnike vojnih škola

0

Zemenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović priredio je prijem za učenice srednjih vojnih škola i Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije u Beogradu, koji je organizovao Centar ministarstva odbrane u Prokuplju.

Čestitajući im na dosadašnjem uspehu u školovanju Paunović je rekao da su ove devojke izabrale takve škole i fakultete sa kojima se mogu ponositi njihovi roditelji i sam grad Prokuplje.

– Biti pripadnik bilo kog roda Vojske Srbije je čast, zadovoljstvo i obaveza. Svojim odabirom školovanja i budućeg zanimanja ove mlade devojke su pokazale da vole svoje rodno mesto i svoju otadžbinu, izjavio je on i naglasio da su one svojim dosadašnjim radom i ponašanjem u školama, kod kuće i mestu boravka zaslužile da budu budući đaci i studenti vojnih škola.

Načelnik Centra ministarstva odbrane u Prokuplju potpukovnik Srđan Spasić istakao je da je konkurencija za upis u vojnim srednjim i visokoobrazovnim ustanovama u Srbiji bila izuzetno velika.

– Biti učenik srednjih vojnih škola i student vojnih fakulteta mogu biti primerni,odgovorni i radni mladi ljudi. Nadam se da će Anastasija Nikolić, Anastasija Paunović i Natalija Cvetković nastaviti da vredno i marljivo uče i postižu još bolje rezultate tokom svog školovanja.

– Studiranje na Medecinskom fakultetu VMA U Beogradi izabrala sam iz razloga što tamo postoje izvanredni uslovi za sticanje novih znanja, što su uslovi školovanja izuzetno dobri i što nakon završetka studija očekuje brzo zaposlenje,izjavila je Natalija Cvetković.