Nagrađeni najbolji na literarnom konkursu

0

Кulturno obrazovni centar „Toplica“u Prokuplju, nagradio je autore najboljih radova na literarnom konkursu za učenike srednjih i osnovnih škola, koji je organizovan povodom obeležavanja Dana evropskog jezika. Кako u Prokuplju ovih dana teku Dani evropske baštine, koje organizuje Narodni muzej Toplice, prezentacijom najboljih radova i dodelom nagrada obeležena je i ova kulturna manifestacija.

Na temu „Govorimo li evropskim jezikom“ odgovorilo je 13 učenika, za koje je ovo bila prilika da pokažu znanje, maštu i iskažu emocije i razmišljanja označaju poznavanja stranih jezika. Nagrađeni učenici,Tamara Đorđević, Mihailo Nizić i Nina Radenković dobili su rečnike stranih jezika koji će im poslužiti da što lakše savladaju strane jezike.

– Imali smo priliku da čujemo nagrađene radove i zaključimo kako naši učenici posmatraju Evropu, koliko su zainteresovani za komunikaciju na stranim jzicima, koliko nam ona znači i gde je naš jezik u odnosu na druge, kazala je direktorka КOC-a Ljiljana Кrasić i dodala da je  iz OŠ „9.oktobar“ pristiglo najviše radova na ovu temu.

Ona je ovom prilikom istakla da su ovakve manifestacije i obeležavanje važnih datuma prilika da učenici pokažu talenat, znanje i veštine koje poseduju, a da su nagrade samo motiv za još bolji rad i učešće na konkursima koje oragnizuju ustanove kulture u Prokuplju.