Humani Prokupčani

0

Zavod za tranfuziju krvi iz Niša u Prokuplju je organizovao letnju kampanju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom “Daj krv- spasi život“. Svoju dragocenu krv dalo je više od 60 građaan Prokuplja.

Doktor niškog Zavoda za tranfuziju krvi Dragan Virijević izjavio je da je prijatno iznenađen velikim odzivom dobrovoljnih dovalaca krvi.

– U prostorijama Doma kulture u Prokuplju  Zavod dva puta mesečno organizuje akciju dobrovoljnog davanja dragocene tečnosti. I pored toga što je sezona godišnjih odmora broj davalaca koji daju svoju krv, a koja nekome spasava život, prijatno me je iznenadio, rekao je on i dodao da se do sada u proseku tokom jedne akcije prikupljalo  oko 40 jedinica krvi.

Virijević se zahvalio građanima i radnicima Elektrodistribucije što su izdvojili svoje dragoceno vreme i u velikom broju se odazvali ovoj akciji.

– Zavod za tranfuziju krvi iz Niša svakog drugog i četvrtog ponedeljka  u mesecu  organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u Prokuplju, izjavio je Virijević i zahvalio se  volonterima Crvenog krsta Prokuplje, koji su dali veliki doprinos da akcija u potpunosti uspe.

Volonter prokupačkog Crvenog krsta dr Jelena Marković naglašava da su tokom ove godine na svim akcijama dobrovoljnog davanja krvi bili prisutni volonteri, koji su pružili neophodnu pomoć da što veći broj davalaca učestvuje u ovimhumanimakcijama.