Humani Prokupčani dobrovoljno dali krv

0

U Zavod za transfuziju krvi iz Niša, u saradnji sa Crvenim krstom Prokuplje, organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svoju dragocenu tečnost dalo je 40 Prokupčana.

– Ovo je sedma letnja akcija koju je niški zavod  organizovao tokom leta u Prokuplju.  Za prikupljenim jedinicama krvi možemo biti u potpunosti zadovoljni, izjavio je dr Petar Stojanović i dodao da su građani Prokuplja svojim dobrovoljnim davanjem krvi pokazali veliku humanost i solidarnost sa onima kojima je dragocena tečnost neophodna.

On je podvukao da su zbog sezone godišnjih odmora i školskog raspusta zalihe krvi u bolnicama male i da bi zbog toga trebalo da se tokom akcija odazove što veći broj dobrovoljnih davalaca krvi.

Sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić je napomenuo da su njihovi volonteri, kao i uvek do sada, pružili neophodnu pomoć zdravstvenim radnicima niškog Zavoda za transfuziju krvi.

Doktor Stojanović se zahvalio zaposlenima u Domu kulture koji su učinili sve da i ova humanitarna akcija dobrovoljnih davalaca bude organizovana u najboljem redu.