Dečji hor Doma kulture osvojio 2. mesto na FEDEHU

0

Na Festivalu dečijih horova, koji je održan u Beogradu od 12. do 16. maja, Dečiji hor Doma kulture pod rukovodstvom dirigenta Sanje Stojković osvojio je drugo mesto za muzičko – scenski nastup u konkurenciji 15 horova iz cele Srbije.

– Vrlo sam zadovoljna, a i deca su zadovoljna što je mnogo važno. Ponosimo se ovim rezultatom, jer smo ga postigli u vrlo jakoj konkurenciji. Na Fedehu smo učestvovali po treći put i pored zadate pesme „La Violeta“ imali smo i „Polijelej“, „Ples na kiši“ i splet ruskih pesama. Inače, na ovom takmičenju učestovali su gradski, crkveni i horovi muzičkih i osnovnih škola, rekla je dirigent prokupačkog hora Sanja Stojković.

Koliko je uspeh ovih mladih pevača važan i veliki u prilog tome govore eminentna imena profesora muzike koji su bili u žiriju, profesor na Muzičkoj akademiji Gordana Karan, dirigent Dragana Jovanović i kompozitor Vojkan Borisavljević.

Hor trenutno ima 80 članova uzrasta od tri do 15 godina, a ansambl koji je nastupao na ovom takmičenju broji 36 dece. Za tri godine postojanja hor broji preko 50 nastupa na svim gradskim manifestacijama.