Kuršumlija ima olimpijskog šampiona!

3

Jedan od osvajača olimpijskog zlata kao član vaterpolo reprezentacije Srbije, i jedan od najboljih vaterpolista sveta – Filip Filipović vodi poreklo iz Kuršumlije, pa je tako ovaj grad makar i posredno iznedrio jednog od osvajača zlatne medalje i Riju za Srbiju.

Naime, Filipović vodi poreklo iz kuršumlijskog sela Vrelo što stoji u njegovoj biografiji na slobodnoj internet encikloprediji – wikipediji u koj se navodi:

„Filip Filipović (Beograd, 2. maj 1987) je srpski vaterpolista. Poreklom iz malog sela u blizini Kuršumlije Vrelo. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2006. u Beogradu i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2008. u Malagi i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2009. u Rimu“.

Filipović igra za najbolji italinski vaterpolo tim Pro reko i pored navedenih titula i medalja osvojio je i bronzanu medalju na letnjim olimpijskim igrama 2012. godine i tada je uvršten je u idealni tim turnira.

Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlatnu medalju.

3 KOMENTARA

  1. Kursumlija bi mogla da ima i primabalerinu, ukoliko se Prolom voda bude odlucila da kao sponzor podrzi svetski priznat talenat mlade balerine poreklom iz ovog grada. Eto prilike da se pocne sa podrskom nasim mladim ljudima koji nas predstavljaju u svetu. Jos uvek cekamo njihov odgovor.

Comments are closed.