Vraća se stari naziv kuršumlijskim školama!

15

Ministarstvo prosvete ukloniće naziv „podujevska“ iz imena Gimnazije i Ekonomske škole u Kuršumliji, kazao je u izjavi za Top Novosti predsednik kuršumlijske opštine Radoljub Vidić.

Naime, nakon više razgovora sa predstavnicima Ministarstva prosvete, predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić razgovarao je i sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem koji je nakon toga najavio da će iz naziva kuršumlijskih srednjih škola biti uklonjen dodati naziv „podujevska“.

– Bilo je problema da predstavnicima Ministarstva prosvete objasnimo zašto se učenici, profesori, ali i građani Kuršumlije bune i protestvuju. Međutim, nakon nedavnog razgovora sa ministrom Šarčevićem,  uskoro bi trebalo da se ukloni sporni naziv i da se srednjim školama u našem gradu vrate stari nazivi, kaže predsednik Vidić.

On je istovremeno istakao da je prethodno poslanica u Skupštini Srbije iz Kuršumlije, Ana Čarapić razgovarala sa ministrom prosvete koga je upoznala sa problemom koji postoji u nazivu škole i pojasnila mu razloge za bunt kušumlijskih srednjoškolaca.

Inače, pre više od mesec dana, Ministarstvo prosvete ukinulo je dve srednje škole izmeštene iz Podujeva u Kuršumliju, i formiralo dve nove kojima je dat sporni naziv „podujevska“ što je bio i razlog za višednevne proteste učenika, profesora i građana.

 

15 KOMENTARA

  1. Naravno da je ovo jedina ispravna i moguca odluka,medjutim ja se pitam zasto je to uopste uradjeno i sa kojim razlogom. Zar je trebalo izaci na ulicu i protestovati za nesto sto se granici sa ludilom,kome je to uopste palo na pamet,da tako nesto uradi.Taj ili ta osoba ili skup(savet) treba podneti ostavku(ke). Ako mu je njemu,njoj ili vec kome OVO palo na pamet da uradi,mozete zamisliti kqkve druge ideje (sulude) imaju za celokupno skolstvo(da nece mozda ukinuti cirilicu) ili vec ko zna sta. Odmah ostavke odgovornih!!!!

Comments are closed.