Završena prva „Teatrospektiva“

0

Prva revija pozorišta mladih Topličkog okruga „Teatrospektiva“ završena je u subotu u Žitorađi, kada su svim učesnicima podeljene zahvalnice i priznanja.

– Ovo je bila naša nedelja druženja, stvaralaštva i pozitivne energije. Imali smo dečiji dan, kada je, pred prepunom salom odigrana predstava „Uspavana lepotica“, a onda su usledile predstave iz Kuršumlije „Suze i biseri“, Prokuplja „Krađa, svađa…itd“,kao i domaći „Boing boing”. Ovu četvrtodnevnu reviju je posetilo preko hiljadu gledalaca. Zahvalili bi se Narodnoj biblioteci,
Osnovnoj i Srednjoj školi koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta, rekao je Dalibor Milić, predsednik Kancelarije za mlade Žitorađa.

Nezavisni žiri, sastavljen od osoba mlađih od 30 godina, doneo je odluke da zahvalnice budu dodeljene: Miljani Radonjić iz Kuršumlije, za glavnu žensku ulogu (Karolina iz „Suza i bisera“ Neformalne grupe Pera Detlić), priznanjem za glavnu mušku ulogu okitio se Nemanja Tonić iz Žitorađe (Mirče iz „Boin boinga“), dok su diplome za sporedne uloge dobili Prokupčanka Marija Đokić (Lea u „Krađi, svađi…itd“) i Mihajlo Keča iz Kuršumlije (Bata – „Suze i biseri).
nagradjeni-zitoradja-1
Odlikovana je domaća trupa, za scenografiju i promociju optimizma, prokupačka za kolektivnu igru i muziku, dok je kuršumlijska ekipa dobila priznanje za maladalačku angažovanost.

Organizator projekta je bila Neformalna grupa „Master klas“ iz Žitorađe, uz podršku Resurs centra „Edukativni centar“ iz Kruševca, a projekat je sproveden u okviru programa „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta.