Prokupčani za i protiv: Kocka na Carini

25

Nakon saopštenja Službe za javnošću Opštine Prokuplje i pisanja Top novosti da su počeli radovi na rekonstrukciji Ulice Boška Jugovića, javio se veliki broj Prokupčana sa komentarima za i protiv skidanja čuvene kocke sa Carine.

Veliki broj Prokupčana je reagovao sa oduševljenjem i olakšanjem, pa je tako jedan od komentara: „Dobro ste se setili!“, kao i „Konačno i to da se desi! Da ne lomimo više automobile!“. Međutim, pored ovih „za“ komentara, češći su komentari protiv skidanja kocke. Počev od građana koji se veruju da je kocka simbol Carine, do onih koji se pitaju gde će ta kocka završiti.

Kako je saopšteno, prvobitan plan je bio da se obnovi kocka, koja je postala simbol ovog dela grada, ali se od toga odustalo iz više razloga. Jedan od razloga koji se navodi jeste da je to deo državnog puta prvog B reda i ključna deonica puta Niš-Priština. Između ostalog, popločavanje kockom se više ne radi, pa je kao adekvatna zamena došao asfalt.

Deo magistralnog puta Niš – Priština kroz Prokuplje biće asfaltiran u dužini od oko 200 metara. Prema proceni izvođača radova Preduzeća za puteve Niš, radovi će biti završeni za desetak dana. U toku je skidanje kocke, a nakon toga biće postavljena dva sloja asfalta i novi ivičnjaci. Tako će ova ulica, ali i cela Carina dobiti potpuno novi izgled nakon 50 godina.

Pročitajte i jučeršnji tekst koji je izazvao veliku polemiku Prokupčana: Umesto kocke – asfalt na Carini

Najnovije vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

25 KOMENTARA

  1. Da su napravili zaobilaznicu oko Prokuplja kao oko svih drugih gradova teski kamioni ne bi upropaatili kocku, ovo sredjivanje magistralnog puta kroz grad je samo dokaz da od auto puta nema nista .

  2. DA SE JA PITAM.KOCKU POSTAVITI OKO JUG BOGDANOVE CRKVE,OKOLO CRKVE SV.PROKOPIJA,STAZA DO JUG BOGDANOVE KULE PORED TOPLICE.,PESACKA STAZA OKO HISARA.I NA SAMOM HISARU URADITI SVE U KALDRMU.DA CELO BRDO HISAR DOBIJE CELINU U SMISLU PREPOZNATLJIVOSTI MILICINOG GRADA.GRADA PROKUPLJA.

Comments are closed.