Prokupački Dom učenika spreman za nove stanare

1

Sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od 3,3 miliona dinara, u Domu učenika srednjih škola, u toku su radovi na krečenju, saniranju vlage i uvođenju grejanja u restoranu i kuhinji, kazala je v.d. direktora ove ustanove Jelena Vuković.

Prema njenim rečima deo poslova dobrovoljno obavljaju radnici Doma, a deo preduzeća koja su prošla javnu nabavku.

– Već u četvrtak završavamo krečenje novog smeštajnog dela i upravne zgrade. U starom delu Doma kompletno je promenjeno osvetljenje u svim spavaonama, hodnicima, toaletima i TV sali. TV sala mora da ima adekvatno osvetljenje, jer deca u njoj provode najviše slobodnog, ali i vremena za učenje, te je iz tog razloga veoma bitno da ona ima sve što će im omogućiti nesmetan rad i odmor u toku cele školske godine, istakla je Vuković.

Ono što je prema rečima Vukovićeve novo u Domu učenika srednjih škola, jeste i to da je u novom delu ove zgrade jedna prostorija dobila funkciju TV sale, tako da će stanari ove ustanove imati još jedan kutak za učenje i razonodu.

Ove godine Dom je primio 138 stanara, učenika medicinske, tehničke, ali i gimnazije i poljoprivredne škole koji pohađaju nastavu van mesta boravka, okoline Prokuplja, Svrljiga, Vlasotinca, Medveđe, Pirota, Leskovca, Vladičinog Hana.

1 KOMENTAR

Comments are closed.