Predsednik Srbije otvara novu fabriku u Prokuplju

16

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas će u Prokuplju otvoriti novi proizvodni pogon tajvanske kompanije BizLink u kojoj posao treba da pronađe oko 450 novih radnika.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović u izjavi za RTS je istakao da je otvaranje novog pogona „Biz Linka“ veoma važno za taj grad.

– Dodatno se smanjuje nezaposlenost, zahvaljujući stranim investitorima uspeli smo da smanjimo nezaposlenost od osam hiljada i nešto na 6.750 ljudi, rekao je Simonović.

Dodao je da se mahom zapošljavaju mladi, školovani ljudi, koji ostaju u Prokuplju i tu stvaraju porodice.

Novi pogon fabrike kablova za male kućne aparate će u 12 časova svečano otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prilikom posete Prokuplju predsednik Vučić će se susreti i sa predstavnicima lokalne samouprave a nakon otvaranja fabrike obratiće se novinarima.

Kompanija BizLink je industrija kablova i kablovskih sistema namenjenih aparatima za domaćinstvo i električnim uređajima. Osnovana je 1996. godine sa sedištem u Americi.

Posluje u više zemalja počev od Sjedinjenih Američkih država preko Japana, Indije, Irske, Kine, Meksika, Malezije, Tajvana i Slovačke.

Sada po prvi put u Srbiji otvara proizvodnju i planira najznačajnije širenje kapaciteta sa novim zapošljavanjem i većim obimom investicija.

Ova kompanija ima 6.000 zaposlenih, navode iz lokalne samouprave u Prokuplju.

16 KOMENTARA

  1. Budi te srecni sto upste neto radi bolje nego nista, dok su demokrati uveli grad u propast bilo je fino jer kreminalci su imali posao i bogatili sram vas bilo nikad zadovolji…

  2. Svuda u svim zemljama se otvaraju fabrike razna desavanja ali nijedan presednik u nijednoj zemlji nejuri svuda okolo ovoliko da se eksponira prenose svuda gde ide celi programi samo on vodi kao da je utakmica zivi cirkus na zalost . Pa i druge zemlje imaju predsednike i ministre vidimo ih na televiziji i to dva tri minuta da saopste ako je neka velika promena a kod nas ministri i presednik svaki dan na svim kanalima celi programi vode i zemlju do gde doveli ja ovde nekog ministra ako vidim na vestima u tri do cetri meseca jednom.

  3. Da li su se gospodje koje komentarisu setile necije dece dok su odlazile odavde??? A bitno je da su se setile da ih zale,kad ste vec toliko zaljive izvolite pa otvorite vi nesto pod uslovom da plata bude vasa pretpostavka ko koliko zasluzi…

Comments are closed.