Održana svečana sednica kuršumlijske Skupštine

0

U prisustvu velikog broja gostiju, predstavnika Vlade Srbije, susednih opština, Vojske Srbije, odbornika i drugih, u sali SO Kuršumlija svečano je obeležena gradska slava Velika Gospojina.

U uvodnoj reči, predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić je kazao da je finansijska situacija u lokalnoj samoupravi veoma stabilna i da se za ovu i naredne godine planira niz projekata kojima će biti uređeni putevi, vodovod i kanalizacija u gradu.

– Budžetom za ovu godinu opredelili smo oko 35 procenata za niz infrastrukturnih projekata, od uređena i asfaltiranja puteva, preko izgradnje i rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije. Nastavićemo da izdvajamo značajna sredstva za novorođenu decu, za socijalno ugrožene, učenike i studente koje ćemo stipendirati, pa do daljeg i većeg ulaganja u poljoprivredu. Naše komunalno preduzeće veoma uspešno posluje kao i Dom zdravlja koji je prvi po rezultatima rada u regionu. I ostala javna preduzeća u gradu rade uspešno pa slobodno mogu reći da domaćinski i uspešno upravljamo gradom, istakao je između ostalog u uvodnoj reči predsednik Vidić.

On je istakao da je potrebno da se otvore nova radna mesta i u tom delu u prethodnom periodu lokalna samouprava nije bila uspešna. Istovremeno, predsednik Vidić je kazao da očekuje pomoć Vlade Srbije oko ponovnog otvaranja Kuršumlijske Banje kojom PIO fond sada ne upravlja dobro.

Nakon uvodne reči predsednika Vidića, presečen je slavski kolač čime je i zvanično obeležena gradska slava Kuršumlije.

Nakon toga, nagrađeni su učenici generacije svih kuršumlijskih škola kao i učenici koji su bili najuspešniji na takmičenjima. Istovremeno, podeljene su i jubilarne nagrade radnicima Opštinske uprave.

Pogledajte i fotografije sa proslave gradske slave u sali SO Kuršumlija:

[unitegallery Svecana]