Gvozdeni puk konačno dobija svoj spomenik

2

Višegodišnja inicijativa za izgradnju spomenika Gvozdenom puku konačno dobija svoju konkretnu realizaciju.

Danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za izgradnju spomen-obeležja Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“ u Prokuplju. Učinjeni su prvi koraci, a to je definisanje zadataka za ovu godinu, planiranje kalendara i rokova.

– Lokalna samouprava će finansirati sve aktivnosti za izgradnju spomenika slavnom Gvozdenom puku, a nadamo se da će i mnogi donatori, društva i pojedinci dati svoj doprinos, kako bi se svi zajedno, u duhu vere i tradicije, odužili našim precima, rekao je predsednik opštine Miroljub Paunović.

Inicijativa za izgradnju spomen-obeležja pokrenuta je od strane  3. brigade Kopnene vojske Srbije, a sastanku su pored predstavnika Vojske i predsednika opštine prisustvovali i većnica za kulturu Milica Erić, predstavnici Crkve, Narodnog muzeja, udruženja i organizacija koje su uključene u aktivnosti za realizaciju ove višedecenijske inicijative.

Nakon dobijanja saglasnosti od nadležnih ministarstava krenuće i javne nabavke. Završetak izgradnje spomenika u parku na Železničkoj stanici planira se za 12. oktobar 2018. godine.

2 KOMENTARA

  1. Gdje je čika Mile Marković i Micika cepačica bioskopskih karata mora da bude uspeh.To je ta elita nešeg grada,mada fali jedan frigo majstor sa diplomom novosadskog ili novopazarskog vakulteta zbog koalicije sa Ljajićem…

Comments are closed.