Maltretiran na Merdaru-završio u bolnici

29

Da se obična kupovina može pretvoriti u košmar, na svojoj koži je osetio Zoran Milić (49) iz Kuršumlije koga su carinici na administrativnom prelazu Merdare držali više od sat vremena zbog dva trimera za košenje trave koje kupio u Podujevu, da bi na kraju završio u Hitnoj službi kuršumlijskog Doma zdravlja.

Naime, Milić je danas pre podne pešice prešao administrativni prelaz Srbije i Kosova na Merdaru i u Podujevo kupio dva trimera za košenje trave ukupne vrednosti 49 evra.

– Bez problema sam prešao carinu Albanaca, zatim naš policijski punkt, ali je problem nastao kada sam našoj carini prijavio da sam kupio dva trimera i pokazao fiskalne račune. Carnik koji se kasnije predstavio da je on šef carine na ovom prelazu je osiono kazao da kupljene stvari moram da vratim nazad bez ikakvog obrazloženja, kaže Milić.

Iako je, kako ističe, pokušao da objasni da je trimere kupio za košenje trave jer se bavi poljoprivredom i da je spreman da plati carinu ako je potrebno, carinik koji se nije predstavio je uporno tvrdio da kupljene stvari mora da vrati nazad.

– Tražio sam da mi se izda papir ako mi oduzimaju trimere,ali je carinik koji je bio krajnje bezobrazan i nadmen kazao da je on procenio tako i da nema daljeg razgovora već da moram da postupim po njegovom nalogu, objašnjava Milić

Milić na administrativnom prelazu Merdare

Maltretiranje je nastavljeno, kako ističe naš sagovornik, više od sat vremena iako je upozorio da je srčani bolesnik i da ima ugrađene stentove, ali se carinik nije na ovo upozorenja o zdravstvenom stanju obazirao.

U međuvremenu je Miliću pozlilo pa je kolima hitne službe Doma zdravlja prebačen u Kuršumliju gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Jedan od kupljenih trimera je ostao na carini, a drugi je carinik koji je Milića maltretirao dozvolio da unese u uži deo Srbije.

Naš sagovornik kaže da ovako nešto nije nikada doživeo iako je boravio u mnogim zemljama i najavljuje da će protiv carinika koji ga je maltretirao podneti krivičnu prijavu.

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

29 KOMENTARA

  1. Carinik radi svoj posao i to nije maltretiranje,Zoki umesto sto dajes siptarima pare bolje da si dao u svoj grad neki dinar,i gde ima dva trimera za 49 evra to je dezinformacija

  2. To mi je poznato pre par godina mene i moju porodicu su matretirali jedan Saobracajac i Carinik i ako su znali i videli da imam invalida u kolima 100/slepo dete, autisticno i morali smo da se vratimo nazad upoznati su svi u mupu ali nazalost nije zakon za sve isti pa neko moze da se izivljava kad hoce i kome hoce.

  3. Nije mi jasno :ako je Kosovo još uvek u sastavu države Stbije kao što tvrdi veliki vođa , o kakvoj carini pričamo???????
    Zar čovek ne može da ode u Kraljevo ili Podujevo bilo šta da kupi?????

  4. Da tamo kupujete i batake jeftine zamrznute ratna rezerva pune antibiotika i time vas truju samo se pitam kad ce se osvestiti ovi sto bilo sta kupuju na Kosovo ccccccccc mesto da cute pojedinci se jos i bune sramota)))))))€

    • Mozda nisi naleteo na carinika sa velikim apetitima, mozda je i cariniku trebao jedan…

  5. Ko o cemu svi o postenju. 90% robe je uvezeno. Mrzim folirante, koji bi isto to uradili kada bi mogao. Gde god kupio i posteno platio covek ne zasluzuje psiholosko i nacionalisticko matretiranje. Donosi se iz svih okolnih zemalja roba, ali niko nije isao pedke preko granice da kupi i pedke da se vrati nazad. To znaci opet po sirotinji. Sramota

Comments are closed.