Drvoseča preživeo višestruke prelome i golgotu dugu 24 sata

2

U ataru sela Raševac, krajem prošle nedelje, trideset sedmogodišnji mladić, Marko Arsić je nakon prevrtanja traktora u šumi zadobio višestruke prelome i teške povrede. On je tek nakon više od 24 sata borbe da preživi uspeo dozove pomoć.

Kako saznajemo, ovaj mladić je u ranim jutarnjim satima, prošlog četvrtka krenuo u seču šume. Nedugo zatim, došlo je do prevrtanja traktora i on je tom prilikom zadobio veoma teške povrede.

Nakon što se posle više sati osvestio, u već večernjim satima, nekako se izvukao iz smrskanog traktora, ali je video je da nema signal za mobilni telefon i da ne može da dozove pomoć.

Bio je bez vode pa je pokušao da otpuzi do potoka koji je bio udaljen pedesetak metara od mesta nesreće. Tih pedeset metara je prelazio tokom cele noći i jutra, povremeno padajući u nesvest, ali nije odustajao.

Nakon što je, sutradan, u petak oko 11 sati uspeo da dopuzi do potoka, popije malo vode i prikupi snagu da ostane budan, začuo je u blizini motornu testeru, i kada je ona utihnula, uspeo je da dozove pomoć.

Ekipa Hitne službe kuršumlijskog Doma zdravlja je nesrećnog mladića zbrinula i prebacila najpre u bolnicu u Prokuplje, odakle je sa višestrukim prelomom karlice i kuka, kao i unutrašnjim povredama prebačen u niški Kliničko-bolnički centar.

Kako nezvanično saznajemo, povrede koje je zadobio ovaj mladić sanirane su i on se uspešno oporavlja nakon golgote koju je preživeo u šumi u ataru sela Raševac.

2 KOMENTARA

Comments are closed.