Završen FEDES

0

Najveća dečja manifestacija u našem okrugu završena je u petak, 24. aprila, kada je izabrana i najbolja dečja pesma. Pobednica ovogodišnjeg FEDES-a je Maja Bulatović.

Program je počeo u 19 časova himnom “Toplico”, a onda je usledilo predstavljanje takmičara. Njih šesnaestoro je otpevalo 16 divnih pesama, a koliko je bilo teško žiriju da odluči ko je bio najbolji pokazala je i odluka da se druga i treća nagrada ravnopravno podeli. Tako je na kraju dodeljena jedna prva nagrada, dve druge i dve treće. Odluku o najboljima doneo je žiri u sledećem sastavu: Ivka Milutinović, dugogodišnji dirigent i jedan od osnivača FEDES-a, profesorka Tanja Cvetanović i predsednik žirija – Darko Glaveš, pesnik iz Inđije.

Kao što smo već napomenuli, prvo mesto pripalo je Maji Bulatović za izvođenje pesme “Teške muke”. Drugo mesto podelili su Marko Vasiljević i Petar Pavlović. Treće mesto pripalo je Milanu Jovanoviću i Emiliji Petković.

Nagradu publike osvojila je Milena Kostić za izvođenje pesme “Neosvojiva”.

FEDES se zahvalio svim sponzorima i donatorima što su omogućili da se manifestacija održi i bude upravo takva kakva jeste. Proslavljanje 7. rođendana FEDES-a podržali su i predsednik Opštine Miroljub Paunović, predsednik Okruga Nebojša Vukadinović, kao i većnica za kulturu Milica Erić, koja je mališanima poklonila rođendansku tortu.

Ovogodišnji FEDES završio se tako rođendanskom pesmom dečjeg hora i zvukom sirene voza koji odlazi – do narednog proleća, nekih novih pesama i nekih novih klinaca.

Fotografije sa završne festivalske večeri možete pogledati OVDE

1 KOMENTAR

  1. Toliko talentovane decice na jednom mestu, trebalo je od najboljih izabrati najbolje, nijanse su odlucivale, ali na kraju ziri je doneo ispravnu odluku.