Zakotrljala se filmska priča o Prokuplju

1

Prokupački entuzijasti i filmofili iz Film kluba Prokuplje zakotrljali su filmsku rolnu – ovog puta sa željom da ispričaju jednu originalnu priču o svom gradu.

Danas su snimljeni prvi kadrovi igrano-dokumentarnog filma o Prokuplju, radnog naslova „Kotrljanje“. Prokupčani koji su se zatekli na Trgu topličkih junaka prisustvovali su malom performansu koji je Film klub pripremio za medije i javnost.

Akteri performansa bili su mlada glumica Anastasija Cvijanović, filmska ekipa koja stoji iza kamere, polaznici Škole filma i jedan točak. Reditelj filma Žikica Jovanović nije otkrio koju ulogu ima točak u filmu, ali je objasnio zašto je Prokuplje neiscrpna tema za njega.

Ja volim Prokuplje, ovde sam rođen, ovde sam odrastao i ovde živim. Želim da ispričam priču o ovoj varoši na jedan drugačiji način, jer je to jedini način da dopremo do međunarodnih festivala. Moramo da budemo originalni i da uvedemo nove načine prezentovanja turističkih mesta i potencijala. Upravo to je šansa da za naše mesto čuju i bolje ga upoznaju širom sveta, rekao je reditelj filma Žikica Jovanović.

13884569_10210389981129574_769650635_n

Jovanović je scenario pisao zajedno sa Srbijankom Stanković, za kameru su zaduženi Zvezdan Marković i Vojkan Aranđelović, muziku radi Ivica Trailović, a saradnik je i Branislav Rosić.

Pored ekipe iza kamere, imamo i sjajnu ekipu ispred kamere. Tu će biti najpre naši mladi sugrađani, ali i iskusni stariji glumci. U toku su pregovori da jednu od glavnih uloga tumači jedan naš poznati glumac, kaže Jovanović.

Filmska ekipa poziva sve koji žele da pomognu u realizaciji filma da se jave. Ovo je poziv i za volontere koji žele da statiraju u filmu ili da učestvuju u snimanju. Istovremeno su apelovali i na ljude dobre volje da finansijski podrže ovu priču, jer je cilj promocija grada i života u njemu širom sveta.

Kontakt mogu ostvariti putem telefona 063/ 813 0 714 ili putem maila na adresu sakcija@beotel.net

1 KOMENTAR

Comments are closed.