Uskoro pesnička manifestacija

0

Još jedna nedelja nas deli od održavanja jedne od najznačajnijih i najvažnjih manifestacija, ne samo u kulturnom životu Prokuplja, već i celoj zemlji. Reč je o 49. po redu književnoj manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“, čiji nastavak će, posle majskog dela, uslediti 28. a završiće se 30. avgusta.

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“, kada je predsednik žirija za dodelu nagrade „Drainac“ dr Goran Maksimović saopštio da je ovogodišnji dobitnik Vlasta Mladenović, za knjigu poezije „Lokalitet i svet šarkamenskih rima“, čulo se i to, da Prokuplje sa kulturnim događajima i njihovom organizacijom, ne zaostaje za mnogo većim gradovima u našoj zemlji.

Ove pohvale, naravno idu na adresu Opštine Prokuplje i njenih kulturnih radnika, čiji rad je prepoznalo i Ministarstvo kulture Vlade Republike Srbije i dodelom određenih finansijskih sredstava, omogućilo da se planirani programski sadržaji u potpunosti realizuju.

Podsećamo sve poštovaoce velikog pesnika Drainca i njegovog dela, da su organizatori i za ovaj deo susreta u avgustu, pripremili raznovrstan i sadržajno bogat program, koji će biti krunisan, kao i svake godine, uručenjem nagrade, ovaj put Vlasti Mladenoviću iz Negotina.

O njegovoj nagrađenoj knjizi, žiri je obrazložio da predstavlja ispovest pobunjenog pesnika, koji sažima iskustvo prošlosti i sadašnjosti, poezije i istorije i izvodi zaključke o smislu savremenog pevanja i postojanja.

Bliže upoznavanje sa redovima nagrađene knjige ovogodišnjeg laureata pesničke nagrade „Drainac“ uslediće na samom uručenju.