Uhapšen bračni par iz Prokuplja zbog zelenaštva

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su Z. К. (43)  i M. К. (37),oboje iz Prokuplja, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zelenaštvo.

Postoje osnovi sumnje da je  Z.К. kao „žrtve“ uglavnom birao određene socijalne grupe sa garantovanim primanjem u vidu dečjeg dodatka, materijalne pomoći i sl. davao novac na pozajmicu uz ugovaranje nesrazmerne „kamate“.

Prilikom davanja pozajmica kao garanciju zahtevao je od oštećenih da mu preda na uvid neko od rešenja za određena primanja i kao garanciju zahtevao da mu potpišu blanko „naloge za isplatu iz pošte“ i da mu predaju svoju ličnu kartu.

Prilikom uplate na račun oštećenih, osumnjičeni Z.К. uz pomoć potpisanih naloga i lične karte tog lica, a preko svoje supruge M.К. koja je šalterski radnik  pošte u Prokuplju, vršio podizanje novca sa računa tih osoba i zadržavao za sebe kao ratu za pozajmljeni novac.

Osumnjičenima je  određeno zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu  biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštva, saopštila je policija.