Škola rukometa na Belom Kamenu

0

Rukometni klub Topličanin u saradnji sa Ženskim rukometnim klubom organizovao je školu rukometa na Belom Kamenu. Pod dirigenskom palicom trenera Mladen Cenića i Milan Strahinića oko 20 članova ova dva kluba provelo je 5 dana u školi rukometa.

– Akcenat rada bio je na tehnici. Poenta čitave akcije je da u zajedničkom radu i druženju deca zavole rukomet. Na Belom Kamenu imali smo fantastične uslove koje je obezbedila TSO Prokuplje i praktikovaćemo i dalje ovakav način okupljanja ekipa na istoj lokaciji. Ovim mladim nadama prokupačkog rukometa sada sledi takmičenje u regionalnim ligama gde će još više napredovati, rekao je sportski direktor RK Topličanin Ljubiša Milosavljević.

Prvi tim RK Topličanin sprema se za početak prvenstva u Super B ligi sa bitno promenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu i sa mnogo problema.

– Spremamo se za novu sezonu u izuzetno visokom rangu takmičenja sa ekipom gde će oslonac biti domaći igrači sa samo par iskusnijih rukometaša. Problemi sa kojima se susrećemo u ovom peridu su izuzetno veliki a sve po osnovu dugovanja iz predhodnog perioda a sve to čak može i da ugrozi postojanje kluba. Planiramo održavanje skupštini gde će se izabrati novi Upravni odbor koji bi trebao da se uhvati u koštac sa problemima da se nebi ugrozio klub koji postoji već 60 godina, istakao je Milosavljević.

Rukometni klub Topličanin učestvovaće na tradicionalnom rukometnom turniru u Blacu gde će se videti trenutne mogućnosti ekipe.