Prokupačko Kulturno leto bogato muzikom

0

Kulturno leto prokupačkog Doma kulture i ove godine je imalo muzički program, koji je najpre obradovao ljubitelje pesama narodnog pevača Tome Zdravkovića, a potom i one koji vole starogradske pesme i romanse, ali i francuske šansone.

U nesvakidašnjem događaju, izvođenju starogradskih pesama prokupačkih solista, ljubitelji ove vrste muzike su uživali i organizatoru poručili da sa velikim zadovoljstvom čekaju sledeću godinu.

Isto raspoloženje i prelepe utiske sa večeri francuskih šansona, koje je izveo Marko Jordanov Todorović iz Lebana, publika je ponela u srcu da ih sačuva do neke nove prilike.

– Pravo je zadovoljstvo čuti u našem gradu šansone najpopularnijih francuskih izvođača, među kojima su i Šarl Aznavur, Edit Pjaf, Žo Dasen i Žak Brel, rekla je jedna od posetilaca ove večeri.

Kulturno leto biće nastavljeno večeras i sutra na šetalištu u centru grada izložbom dečijih likovnih radova u 19 časova. Učestvuje tridesetak dece, koja će ovom prilikom dobiti i pohvalnice od organizatora za saradnju i učestvovanje u ovoj manifestaciji.