Prokupački budžet 1,6 milijardi dinara

0

Na današnjoj sednici Opštinskog veća usvojena je Odluku o budžetu Opštine Prokuplje za 2017. godinu kao jednu od najvažnijih odluka koju su većnici danas usvojili. Novi budžet projektovan je na 1.609.156.000 dinara i prema rečima predsednika Opštine Aleksandra Simonovića biće razvojni jer je dosta sredstava opredeljeno za kapitalne invcesticije.

-Veliki deo sredstava dobićemo od Republike Srbije, već su nam stigli dopisi iz ministarstava da u budžet uvrstimo 50 miliona dinara za rekonstrukciju fasada u gradu. U planu su fasade značajnijih objekata, među kojima je i zgrada Opštine koja je kulturno dobro i spada u istorijske spomenike, a ostatak sredstava uložićemo u sanaciju drugih fasada koje su u lošem stanju. Predviđena je i sanacija fasada i adaptacija stolarije na školskim objektima i zgradama Predškolske ustanove „Neven“, rekao je predsednik Simonović i istakao da je prioritet stvaranje boljih uslova za školovanje dece, a da će biti izdvojena i znatna sredstva za sanaciju određenih puteva i proširenje ulične rasvete.

Komentarišući Odluku o budžetu za 2017. godinu, većnik za finansije Saša Stošić je rekao da je ovaj budžet programsko-projektni i da će ove godine svaki dinar biti još strožije kontrolisan kako od strane lokalne samouprave, tako i od strane republičkih organa.