Prava srpska svadba u Prokuplju

35

Sala Bioskopa Toplica bila je tesna za sve posetioce, kao i svaki put kada nastupaju đaci učiteljice Slavice Čikarić. Odeveni u srpske svatove, oni su prikazali narodne običaje koji prate svadbu i mladence.

Sinoćnom predstavom „Vesele se kićani svatovi“ učenici IV-2  su kao pravi glumci prikazali narodni običaj svadbe.

– Verujem da ih je tišina u publici podstakla da daju sve od sebe, a opet svaku otpevanu pesmu ispratio je veliki aplauz. Veliki aplauz se čuo i kada su maleni đaci iz Tovrljana počeli da recituju, a oni su sa velikim oduševljenjem ovo radili. Potekla je i po koja suza kada je bila scena oproštaja mlade od svojih roditelja, ali zato kad su zaigrali igre iz Srbije gde će veće sreće i zadovoljstva! Veliku podršku imali smo od direktorke škole Vesne Todorović, koja je sve vreme bila uz nas i nesebično nas podržavala, kaže učiteljica Slavica Čikarić.

Ovom predstavom ostvarena je i saradnja između dve topličke škole. Za troje učenika OŠ „Svetislav Mirković Nenad“ ovo je bio još jedan dobar nastup.

Trema je nestala, a sreća što nastupaju pred prepunom salom velika. Aplauzima je propraćen svaki njihov tekst. Roditelji ovih malih đaka su bili zadovoljni što njihova deca nastupaju kao i deca u gradu, kaže učiteljica.

Nakon izvođenja za građanstvo, svatovi će se veseliti i za svoje vršnjake iz ostalih prokupačkih škola. Prihodom od ulaznica i donacija ovog puta će učionica malih glumaca dobiti kompjuter i fotokopir aparat.

13090236_10207685867657232_1242843872_n

Autorka: Srbijanka Stanković

Fotografije: Marko Čikarić

35 KOMENTARA

  • Hvala lepo UČITELJU, ali mi Dan škole ne možemo obeležavati posle Vaskrsa. Ovo je predstava dece, a ne Svadba u stvarnosti. Pripremite Vi nešto ovako, a ja kao majka učenika koji je sinoć glumio došla bih da pogledam. Zašto decu bar ne pohvalite. Eh, samo tražite nešto loše i spremni ste za kritike.

  • Vi ocigledno neznate sta znaci predstava koju organizuju deca da bih skupila novac za kupovinu sredstava za bolje ucenje… Nego ste zaduzeni za kritike. Da vidimo mi vas rad sta ste vi uradili kao ucitelj? Cenite tudji rad fa bih i vas bio cenjen. Lep gest uciteljice i njenih djaka izvrsna predstava.

  • Predstave se daju i u postu. Ovaj učitelj je izgleda mi samo dežurni kritičar. Pokaži šta znaš, pa onda kritikuj.

  • I ako si nekim slučajem zaista učitelj, nisi u pravu. Podrži ovu decu, ili promeni profesiju.

  • Vi ste primer onih starih učitelja, samo se držite toga i za taj period vratite platu koju primate.

  • Koliko je samo verskih praznika preko godine, po tome bi trebalo da se ne ide u školu. Ako je ovo od jednog učitelja i njegovog razmišljana, stvarno je onda mnogo.

 1. Ovo odeljenje je postavilo reper vrednovanja rada mnogim generacijama. Ovo im nije prvi put da nas ovako obraduju. Sve čestitke učiteljici i deci. Samo hrabro napred.

 2. Svaka vam čast! !! Uživali smo gledajući predstavu. Mnogo smo ponosni i srećni sto imamo takvu učiteljicu i decu. Hvala vam na vašem trudu i posvećenosti deci. HVALA!!!!?

 3. Sala bioskopa “Toplica“, bila je tesna da primi sve gledaoce premijere ove predstave. Pored poruke koju su učenici i njihovi učitelji Slavica i Marko Čikarić poslali publici, lako se došlo i do zaključka da ovde stoji samopregoran rad i volja da se ovako nešto prikaže velikom broju posetilaca. Sve čestitke deci i njihovim učiteljima.

  • Dragi moj dušebrižniče koliko ja tebe razumem, u tom periodu se ništa ne radi. Ako je od učitelja, mnogo je. Pokaži šta si ti uradio.

  • Učitelju majstore, ovo što pišeš važi od Velikog petka do Vaskrsa i tad u cekvama rade klepala, a ne zvona. Najlakše je kritikovati, urazumi se prosvetni radniče, ako si zaista baš to!

  • Ako je od učitelja “kriričara“, mnogo je. Očigledno da on ne radi ni kad treba da radi, a ne samo u ovom njemu navedenom vremenskom periodu.

  • Učitelju, jede li se tad? Ako je od učitelja, verovatno misli na Bogosloviju………

  • Ako ti ne daju platu, ti dođi kod mene da ti dam sendvič za ovaj period kad ne radiš.

 4. Ovo je lepota Srbije, bravo za učenike njihove učitelje i škole kojenam ovo daju. Za ovu decu nema zime.

 5. Deca su nas vratila u neka nama dobro poznata stara vremena. Ovo me je podsetilo na moju svadbu. Hvala učenicama i učiteljici.

 6. Gde bi nam bio kraj da je više ovako prikazanih predstava. Deco, svaka čast. Učiteljice budite ponosni na sebe, svoj rad i svoje đake.

Comments are closed.