Poništena presuda radikalu za diskriminaciju homoseksualca

8

Apelacioni sud u Nišu poništio je presudu Višeg suda u Prokuplju kojom je prvi čovek radikala u Toplici, Zvezdan Ristić osuđen za navodnu diskriminicaju homoseksualca iz Kuršumlije, Stefana Radovića.

U presudi Apelacionog suda iz Niša se nalaže da se održi novo suđenje po ranijoj tužbi Stefana Radovića, homoseksualca iz Kuršumlije u kojoj je on optužio Zvezdana Ristuća, predsednik Okružnog odbora SRS za Toplicu da je za skupštinskom govornicom uputio uvrede i navodno diskriminisao njega.

Do ovog, bizarnog slučaja došlo je nakon što je Ristić kao odbornik u SO Kuršumlija zatražio odgovore na jednoj od sednica loklanog paralamenta zašto i po kom osnovu je Radoviću odobravano u više navrata sanitesko vozilo Hitne službe Doma zdravlja u kuršumliji.

Na suđenju u Višem sudu u Prokuplju je Ristić osuđen je jer je navodno tada diskriminisao Radovića rekavši navodno „da je homoseksualizam bolest“ i naloženo je da se presuda objavi u službenom glasniku i da on više ne sme da ponovi ovakve tvrdnje.

Novo suđenje zakazano ju za 10 oktobar kada bi Viši sud u Prokuplju trebao da ponovo odluči po ovoj, za ovaj kraj krajnje neobičnoj tužbi u bizarnom suđenju.

Inače, tužilac, Stefan Radović je u javnosti poznat po nizu skandaloznih slučajava koji su šokirali javnost u topličkom kraju.

Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

8 KOMENTARA

 1. Судбина свих оптужница и пресуда против радикала је унапред позната јер правда мора победити.

  5
  1
 2. Нема основа за тужбу на првом месту. Реално, хомосексуализам је поремећај сексуалног нагона. Невезано за то, Звездан никог ни на који начин није дискриминисао тиме што је поставио ово питање.

  6
  2
 3. Bogami dobar frajer. Mora da se uclanim u radikale. A vi gejevi i ostali raznorazni mozete da ga videte samo ako ga tužite. Haha

  3
  1

Comments are closed.