Policija Topličkog okruga prioritet daje suzbijanju narkomanije

1

Načelnik Policijske uprave u Prokuplju Nenad Kalčičanin, istakao je danas na konferenciji za štampu da je za prvih osam meseci u 2016.godini, smanjen je broj broj krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala, kao i broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, dok je povećan broj krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala.

– Možemo se pohvaliti da je stanje celokupne bezbednosti na području Policijske uprave Prokuplje izuzetno stabilno. Preventivni rad dao je i veoma dobre rezultate, tako da imamo manji broj krivičnih dela i veći procenat rasvetljenih krivičnih dela, rekao je načelnik Kaličanin i istakao da je suzbijanje narkomanije prioritet u radu PU Prokuplje.

Na području PU Prokuplje, u prvih osam meseci, registrovano je ukupno 639 krivičnih dela, od kojih je najviše 528 iz oblasti opšteg kriminala, 90 iz privrednog kriminala, 20 iz oblasti ekološkog kriminala i jedno krivično delo iz oblasti visokotehnološkog kriminala.

Iz oblasti suzbijanja narkomanije registrovano je 26 krivičnih dela. Zaplenjeno je 68,15 grama marihuane, 7,76 grama heroina, 5,45 grama kokaina i 76.847 komada različitih tableta sa liste psihoaktivnih supstanci .

U avgustu mesecu, na ZTP Merdare zaplenjeno je 73 000 kapsula „tramadol“ i uhapšena dva švedska državljana zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršila krivično delo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

U toku ovog meseca operativnim radom uhapšena su tri lica i zaplenjeno 63. 655,00 grama indijske konoplje u sirovom stanju, 1618,15 grama suve materije nalik na marihuanu, 7,25 grama marihuane, 93 semenki indijske konoplje, 0,75 grama praškaste materije nalik na hašiš.

U prvih osam meseci evidentirano je 86 krivičnih dela nasilje u porodici, od kojih u nijednom slučaju nije bilo teških telesnih povreda ili smrtnog ishoda.

1 KOMENTAR

  1. BRAVOOOOO….. za 9 meseci nepunih 8 grama heroina,sto znaci da je prosek ispod jednog grama mesecno.za sta li “INSPEKTORI“primaju platu

Comments are closed.