Poetsko veče Književne omladine Prokuplja

0

Književna omladina Prokuplje za ljubitelje pisane reči pripremila je kniževni susret koji će biti održan u Narodnom muzeju Toplice u ponedeljak 28. novembra u 18 časova.

– U iščekivanju prelaska u adaptiranu zgradu Doma kulture, KOP-a je za predstojeće književno veče osmislila simboličan naziv „Odande se moj glas bolje čuje“.Na ovaj način mi ćemo pokazati veliku želju svih nas da se i svi ostali programi ubuduće dešavaju u njoj, rekla je najavljujući ovaj susret predsednik KOP-a Ivana Đurković.

Ona je dodala da ovaj naziv predstavlja adekvatnu metaforu i za teme koje će obrađivati učesnici ove večeri.

– Predstaviće se učenici srednjih škola, a neke od tema koje su obrađivali za ovo veče su „Ako me voliš, odvedi me u Italiju“, „Znam jedno mesto gde nisi izgubljen“, „Imam jednu pesmu, koju niko nije tražio“, ali i mnoge druge, istakla je Đurković.

Obrađene teme su proizašle iz 33. broja smederevskog časopisa za književnost i društvena pitanja iz 2011. godine, koji nosi naziv „Mons Aureus“.

– Cilj nam je bio da deci približimo ono što rade njihovi vršnjaci u drugim gradovima, te je otud i inspiracija došla iz pomenutog časopisa, naglasila je Đurković i dodala da će i ostale teme biti nesvakidašnje i zanimljive i da članovi KOP-A obećavaju i nesvakidašnje druženje.