Počinje Kulturno leto u Prokuplju

0

Ovogodišnje Kulturno leto u organizaciji prokupačkog Doma kulture počinje večeras u 19 časova u holu bioskopa Toplica manifestacijom „Dani evropskog filma“.

Program koji će sadržati pesme velikog pevača narodne muzike, kompozitora i pesnika Tome Zdravkovića, u izvođenju prokupačkih umetnika, biće održan u utorak 21. juna u 19 časova i 30 minuta.

Dani evropskog filma nastavljaju se u okviru ove manifestacije u holu bioskopa 22, 23. i 24. juna u 19 časova. Ove godine manifestacija „Dani višnje“ najavljena je za 24. i 25. jun.

„Korak u boji“, koji je godinama unazad izazivao oduševljenje naših sugrađana, gde su zajedno sa prokupačkim slikarima učestvovali u uličnom oslikavanju i ove godine biće održan 24. juna u 10 časova. Program Kulturnog leta trajaće do polovine jula i biće ispunjen raznovrsnim sadržajima.

Naše sugrađane, ali i sve one slučajne ili namerne goste našeg grada očekuje gostujuća predstava „Dr Feler“, ali i domaća „Majstor i Margarita“ čija se glumačka ekipa već dokazala na nedavno održanom festivalu u Lebanu, osvojivši jednu od važnih i velikih nagrada.

Prema rečima organizatora, ni ove godine neće izostati književne večeri koje je pripremilo Književno društvo „Rade Drainac“, ali i Književna omladina Prokuplja.

Veče gradskih pesama i romansi, brojne izložbe dečijih likovnih radova, ali i profesionalnih umetnika, zatim veče francuskih šansona, humanitarni koncerti i likovna kolonija u manastiru Sv. Đorđa u Ajdanovcu, jesu sadržaji koji će učiniti da ovo leto u Prokuplju bude bogatije u svakom smislu te reči.