Otvorena izložba slika sa Ivanjdanske likovne kolonije

0

U prokupačkom Domu kulture otvorena je izložba slika sa Ivanjdanske likovne kolonije. Izložba je prodajnog karaktera, a sav novac biće upotrebljen za obnovu manastira Sveti Đorđe, zadužbini kralja Milutina iz 14. veka u Ajdanovcu.

– Ova 14. likovna kolonija donela je 20 novih umetničkih dela, koja su ove godine naslikali prokupački slikari, stvarajući u okruženju Doma kulture. Oni su prirodu, kojom je ova ustanova okružena preneli na svoja platna, ostavljajući tako lični pečat na njima, rekao je rukovodilac Likovne sekcije u Domu kulture Milan Ilić, koji je i sam bio učesnik kolonije.

Većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić je otvarajući izložbu izrazila zadovoljstvo zbog dugogodišnjeg trajanja kolonije, rekavši da je ona znamenitost naše opštine u kojoj su utkani duh i vrednosti manastira Svetog Đorđa.

– Želim vam da još dugo godina trajete i da sa svakim novim okupljanjem naslikate još više slika i na taj način pomognete obnovu manastira u Ajdanovcu.  Vaš rad je veoma  dragocen, a pomoć koju na ovaj način pružate manastiru Ajdanovac, još dragocenija. Nastavite tako vredno i sa istim elanom da radite i u narednim godinama, a lokalna samouprava će uvek biti tu da vas podrži i pomogne, istakla je većnica Erić.

Izložba je organizovana u okviru obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, a ljubitelji slikarstva će moći da je pogledaju u narednih desetak dana u holu Doma kulture.