OO DS Prokuplje: Opštini Prokuplje oduzeti ISO sertifikati?

0

Agencija za uvođenje standarda SGS iz Beograda oduzela je 20. marta 2015. godine opštini Prokuplje sertifikate za standarde ISO 9001 i ISO 14001. Naloženo je opštinskoj upravi da u što kraćem roku vrati sertifikate u fizičkom obliku i da prekine sa bilo kakvom promocijom i korišćenjem sertifikata za navedene standarde, navodi se u saopštenju OO DS Prokuplje.

Sredinom novembra 2013. godine opština Prokuplje dobila je sertifikate za standarde ISO 9001 i ISO14001 uz podršku EU i Vlade Švajcarske preko EU Progresa.

Standard ISO 9001 odnosi se na sistem upravljanja kvalitetom, dok se standard ISO 14001 odnosi na upravljanje zaštitom životne sredine.

Dobijanje sertifikata, osim potvrđivanja standarda u poslovanju, donosi dodatne bodove prilikom konkurisanja za projekte kod stranih fondova.

OO DS Prokuplje smatra da oduzimanje sertifikata predstavlja veliku bruku i štetu za koju je odgovorna lokalna SNS vlast.

Oduzimanje sertifikata dokaz je nezakonite organizacije u opštinskoj upravi. To je ujedno potvrda obespravljenja i obesmišljenja postojanja zvaničnih organa i službi u opštini, kao posledica izmeštanja i koncentrisanja moći u rukama pojedinaca.

Ovo je zvanična potvrda nesposobnosti i bahatosti prokupačke naprednjačke vlasti, navodi se u saopštenju prokupačkih demokrata.

1 KOMENTAR

 1. Ko će da vrati pare EU?
  To sa sertifikatima je viša matematika za opštinsko rukovodstvo.

  • Demokrate su toliko u panici da se hvataju za sve i svasta, cak i kad sami ne znaju cemu sluze sertifikati

  • П а шта ако су одузети,стандарди кад се једном добију није крај,стандарди коштају,треба пара да се они спроводе ,а одакле Општини пара,нема се ни за рупе да се закрпе,приоритети су социјална помоћ најугроженијима,реструктуирање јавних предузећа и решавање другиг животних питања за општину,.ДОБИЋЕ ОПШТИНА ПОНОВО СТАНДАРД ….ПОЛАКО

 2. E moj Vučiću koji te stručnjaci predstavljaju u Prokuplju. Od bruke ne možeš na sastancima sa predstavnicima EU ljudima u oči da pogledaš. A kolko takvih imaš po Srbiji, ma imaš ih i u vladi.

 3. Ko se to nama usudio da progovori?Naprednjaci nesposobni?Vi iz DS nemate ni srama ni stida. Unistili ste sve, svojom bahatoscu i nesposobnoscu , pozatvarali fabrike, ostavili ljude bez posla, ostavili milionske dugove…

 4. i opet „veseli DS“ 🙂 Kod njih je sve sto gradska vlast uradi i sta god se u nasem gradu desi odmah drvlje i kamenje na SNS. Nemaju nameru bilo sta da provere, makar sebe da ubede, oni odmah znaju da je to lose i da je za sve kriva SNS. Da ne zivim u ovom gradu, stvarno bih svasta pomislio, ali srecom niko vide ne veruje DS-u!

 5. Ma nemojte, dajte dokaze za te tvrdnje. Te sertifikate je uspela da dobije opstina tek posle zestokog zalaganja lokalne vlasti nakon 2012. godine, tako da ih je i dobila 2013. Zasto ih niste uveli vi za 12 godina, nego sada prozivate one koji nesto rade svakog dana nekim glupim saopstenjima koje niko ne uzima za ozbiljno. Sada odjednom sve znate, pa bili ste na vlasti sto sve to niste tada uradili, zar mislite da je narod sisao vesla pa da vam opet poveruje?

 6. jos kad bi vam gradjaniu verovali? koliko ste lagali i lazete jos uvek, jer drugo nista i ne umete! poceli ste kao seselj, iznosite neke informacije bez argumenata i dokaza!

 7. a kako kazete, dok ste ga vi imali, navedite sta ste uradili? sta ste vi unapredili? bruke i sramote, bolje vam je da cutite!