Očišćeni putevi u prokupačkoj opštini

3

Zahvaljujući maksimalnom angažovanju nadležnih službi, svi lokalni putevi na teritoriji opštine Prokuplje su prohodni, a od snega očišćene i sve glavne saobraćajnice u Prokuplju, navode u prokupačkoj opštini.

Bez obzira na snežne padavine koje su ometale putare, jer je sneg u našoj opštini padao bez prekida tri dana, ekipe JKP “HAMMEUM” čistile su sneg sa puteva i ulica u gradskim i prigradskim naseljima.

– Mehanizacijom je prvo čišćen sneg sa ulica prvog i drugog prioriteta, da bi se nakon toga krenulo sa ulicama trećeg i četvrtog reda, rekao je pomoćnik predsednika Opštine Vladica Mladenović i dodao da je lokalna samouprava komunalnom preduzeću maksimalno pomogla kako bi obezbedili sve potrebne resurse za zimsko održavanje puteva.

On je posebno istakao veliko angažovanje radnika komunalnog preduzeća koji su radili u tri smene 24 sata, kako bi putevi u što kraćem roku bili ponovo prohodni za saobraćaj.

Čišćenje puteva u selima koja gravitiraju oko Žitnog Potoka bilo je otežano zbog toga što je snežni pokrivač na pojedinim putnim pravcima bio visok više od jednog metra, a smetovi i po nekoliko metara.

Mladenović je naglasio da su radnici “Tasić kop” i “Mandić kop” preduzeća dali veliki doprinos da putni pravci i u najudaljenijim selima opštine Prokuplje u veoma kratkom roku budu prohodni.

Prema njegovim rečima, tokom ledenih dana i snežnih padavina nijedno seosko domaćinstvo ili pojedinac u planinskim selima nisu bili životno ugroženi.

Više vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

3 KOMENTARA

  1. Којо су очистели од стржаву до бајчинце ништа

Comments are closed.