Nova Industrijska zona u Prokuplju na 16 hektara

3

Ubrzano se radi na formiranju nove Industrijske zone u Prokuplju koja će se graditi kod fabrike „Hisar“ na prostoru od 16 hektara. Aktivnosti lokalne samouprave su usmerene na dobijanje prava vlasništva nad tom parcelom koju sada korisi zatvorska ekonomija, navode u Opštini Prokuplje.

– Početak izgradnje Industrijske zone je vezan za izradu Idejnog i Glavnog projekta zatim zakonsku regulativu, u pogledu rešavanja imovinsko pravnih odnosa i izdavanja neophodnih dozvola i naravno vremenske uslove, kaže pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje Aleksandar Jelić.

Prema njegovim rečima nakon završetka proceduralnih aktivnosti, koje će trajati nekoliko meseci, sama izgradnja zone trajala bi najviše pola godine.

– U prvoj fazi je predviđena izgradnja trafostanice, par internih saobraćajnica i ograde, dok će ostatak saobraćajnica biti izgrađen nakon dolaska prvih investitora u skladu sa zauzetim prostorima, naglašava Jelić i dodaje da postojanje ovakve Industrijske zone predstavlja stvaranje osnovnih i neophodnih uslova za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta, a samim tim i porast standarda građana Prokuplja.

– Lokacija nove Industrijske zone je izuzetno atraktivna, jer se nalazi uz magistralni put Niš – Priština, u blizini je niški aerodrom, ima organizovani saobraćaj , blizu je grada, a buduća obilaznica, kao deo novog auto puta, takođe će joj dodati na značaju, pa će biti privlačna posebno za strane investitore, zaključio je Jelić.

U Opštini Prokuplje ističu da se Industrijska zona u Prokuplju gradi uz svesrdnu pomoć narodnog poslanika dr Darka Laketića i podršku Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Republike Srbije,

3 KOMENTARA

  1. Molim urednike top novosti da ispitaju navode gradjanstva kod nazadnjaka da je u planu otvaranje azilantskog centra u prostorijama nekadasnje zemlj.zadruge u maloj plani,unapred zahvalan starosedeoc male plane!

  2. Вест је добра, не „гледајмо јој у зубе“, сачекајмо да видимо како ће се прича развијати.

  3. Palma je taj plan sproveo u delo jos pre mnogo godina…
    Sa obzirom da idu izbori.. dobar plan hehee

Comments are closed.