Normalizovan saobraćaj u prokupačkoj opštini

0

Na teritoriji Opštine Prokuplje sabraćaj se odvija normalno i prohodni su gotovo svi putni pravci na području grada i sela. Ostali su neprohodni, zbog visokih snežnih nanosa, samo putevi ka selu Tovrljanu i Gornjoj Bresnici, na čijem će se raščišćavanju radovi nastaviti već sutra, saopštili su iz Opštine Prkuplje.

– Na terenu je od jutros, na čišćenu puteva od snega, bila angažovana sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo, koji su radili do kasnih večernjih sati. Veliki problem u raščišćavanju puteva na seoskom području pravili su nam snežni nanosi, koji su dostizali visinu i do dva metra, kaže pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje Vladica Mladenović objašnjavajući da su mašine koje su radile putevima ka Tovrljanu i Gornjoj Bresnici, ostale zavejane, a da će se već ujutru ponovo krenuti na raščišćavanju ovih putnih pravaca.

On naglašava da su bačene velike količine rizle i soli, ali i upozorava da su putevi i dalje klizavi bez obzira na velike napore koji su uloženi u njihovo raščišćavanje.

Mladenović ističe da je najteže bilo u pojastrebačkim kraju u selima Novo Selo i Kostajnica.

– Trudili smo se tokom celog dana da izađemo u susret svim zahtevima i da naše ekipe raščiste sve putne pravce, kako naši građani pre svega mogli da stiglu do lekara, ali i omogućili da život na teritoriji opštine fukcioniš normalno, podvlači Mladenović.

Telefon Javnog komunalnog preduzeća „Hammeum“ 027/331 – 331 je i dalje otvoren 24 časa, građane koji žele da prijave probleme izazvane snežnim padavinama.

A kako je to izgledalo na putevima jutros i danas, više pročitajte OVDE

Više vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE u novim rubrikama.