Nema bojazni od nedostatka pijaće vode za Prokuplje

0

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Hameum“ saopštavaju da tropske vrućine i velika potrošnja vode, koja u ovom periodu iznosi od 130 do 150 litara u sekundi, ne remete uredno vodosnabdevanje na celoj teritoriji opštine Prokuplje.

Prema navodima direktora JКP „Hameum“ Predraga Jovićevića,  najveća Akumulacija „Bresnica“ je na prelivu, odnosno 19,75 metara, što znači da nema bojazni od nestašice  i da će vode dovoljno biti tokom cele letnje sezone, kada je njena maksimalna potrošnja.

– Stanje vodosnebdevanja je izuzetno dobro i nadamo se da će tako i ostati ukoliko ne dođe do nekih nepredvidivih kvarova na distrubutivnoj mreži. Naše ekipe su uvek spremne i intervenišu kada dođe do nekih kvarova, ali to je uobičajeno  kada je veliki dotok vode, kaže Jovićević.

Prema njegovim rečima, pri kraju su i radovi na izgradnji nove vodovodne linije Donja Trnava-Bulatovac. Oko 90 odsto poslova  je završeno, a u narednih desetak dana biće  završeni i priključci u distributivnim šahtama, kada će meštani ovih sela dobiti novi vodovod i urednije i kvalitetnije vodosnabdevanje.