Nastavnik se obesio u centru Prokuplja

3

Nastavnik srpskog jezika, M.T. (45) pronađen je rano jutros u dvorištu svoje kuće u centru Prokuplju, gde je izvršio samoubistvo vešanjem, potvrđeno je Top Novostima u prokupačkom Domu zdavlja.

Portparola Doma zdravlja, Marija Stošić kaže da su dve ekipe ove službe reagovale odmah po pozivu ali nesrećni čovek nije davao znake života.

– Odmah po pozivu, oko 7,30 dve naše ekipe odmah su izašle na teren, ali na žalost lekari su konstatovali smrt vešanjem, kazala je Stošićeva, dok je ovaj slučaj samoubistva prijavljen i policiji i Vatrogansoj službi čini su pripadnici skinuli telo nesrećnog čoveka sa drveta na kojem se obesio.

Prema nezvaničnim saznanjima, obešenog oca zatekla je kćerka, inače učenica druge godine Gimnazije, kada je ujutru krenula u školu.

Iako nisu poznati detalji ovog smaoubistva, poznanici M.T. koji je radio u okolnoj Osnovnoj školi „Ratko Pavlović-Ćićko“ za nesrećnog čoveka imaju samo reči hvale i ne mogu da pretpostave motiv zbog kojeg je oduzeo sebi život.

Pošto je bio razveden, M.T. je živeo sa majkom, takođe uglednom profesorkom i kćerkom u kući pokraj Narodnog Muzeja, čiji su radnici pritekli u pomoć njegovoj kćerci koja je zatekla beživotno telo oca koje visi na grani visokog stabla drveta.

3 KOMENTARA

 1. To je jedan od onih trenutaka kad se usred dana mrak sklapa oko zatvorenog coveka, i sve hoce da ga ubedi da nema drugog izlaza do: svisnuti.
  Generacije danasnje kao i one potonje nikada nece saznati kakvog su sanjara izgubili… Zna to i prokupacko pozoriste i sva intelektualna elita grada,… oni nikada nece znati da je nepopravljivi tragac za kosmickom pravdom, bez tolerancije na snishodljive paktove iz interesa i prodavanje duse za status…da je bunt panka i sustinsko poimanje anarhije jos iz najranije mladosti – onda kada se citava vaseljena klela u red i poredak, dalo svetovnu visost tvojim idealima…
  Ali kada usledi budjenje u uctivu razocaranost, u pustos, ne jalovu vec punu bodlji i trnja … verujem da je crni beskonacni bezdan delovao kao utociste.
  GDE JE VELIKI SMISAO???
  Nadam se da ces naci mira s one strane kad ti je ovde stalno izmicao…
  Sa neizmernim bolom
  iz klupe ispred
  Branka 1971

Comments are closed.