Ministar Ružić posetio Prokuplje

0

Povodom obeležavanje gradske slave „Sveti Prokopije“ Prokuplje  je posetio  ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić sa saradnicima.

Domaćin slave i  predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i sveštenstvo crkve sv. Prokopije ministra Ružića upoznali su da dasadašnjim aktivnostima u realizaciji započetih projekata i planovima za naredni period.

Čestitaući svim građanima Prokuplja i domaćinu slavu „Sveti Prokopije“ ministar Ružić je istakao da je za  dalji sveukupan razvoj Prokuplja  izuzuetno važno što je ono dobilo status grada.

– Svi znamo da je Prokuplje i Toplica u prošlosti mnogo toga dala za slobodu, ne samo ovog dela Srbije nego i drugih krajeva. Sada je došlo vreme da država Srbija izgradnjom infrstrukturnih i drugih objekata, privlačenjem novih investitora, otvaranjem novih radnih mesta obezbedi dobre uslove života i rada svim stanovnicima, ne samo  Prokuplja, nego i drugih opština u Toplici, izjavio je Ružić i dodao da je ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obezbedilo sredstva za adaptaciju zgrade Opštinske uprave u Prokuplju i izgradnju moderne i funkcionalne pijace.

Prema njegovim rečima  lokalna samouprava svojim stručnim, odgovornim i dugoročnim planovima može mnogo toga da uradi kako bi se otvorila nova radna mesta, zaposlili ljudi, a samimtim zaustavila migracija stanovništva iz ovih krajeva.

Ružić je podvukao da gradovima i opštinama na jugoistoku Srbije u narednom periodu od strane resornih ministarstava treba posvetiti više pažnje kako bi se stvorili još bolji uslovi za opstanak stanovništva.

Domaćin slave i predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović zahvalio se ministru Ružiću i njegovim saradnicima na poseti i čestitkama koje je on uputio građanima Prokuplja i njemu kao domaćinu slave.

– Sa ministrom Ružićem razgovarali smo o realizaciji projekata koja se finansiraju od strane ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao i planovima za naredni period. Cilj rukovodstva lokalne samouprave da se kroz projekti i uz finansijsku pomoć mnogih ministarstava stvore takvi uslovi života i rada koji će zaustaviti migraciju stanovništva. Izgradnjom i adaptacijom putne, vodovodne i kanalizacione mreže, adaptacijom zdravstvenih  i kulturnih ustanova, poboljšanjem uslova za smeštaj i školovanje dece, privlačenjem novih investitora, a samim tim i otvaranjem novih radnih mesta smatram da će se, ne samo zaustaviti odlazak ljudi, nego će se u budućnosti broj stanovnika u Prokuplju i povećavati, izjavio je Simonović i naglasio da je dobro mnogi ministri i njihovi saradnici u poslednje vreme često borave u Prokuplju.