Marija Timotijević očarala Prokupčane

0

Svirajući kompozicije Baha i Rahmanjinova, talentovana pijanistkinja, Prokupčanka Marija Timotijević, očarala je publiku u Narodnom muzeju Toplice.

Ovo je bio još jedan koncert koji je Marija sa velikim zadovoljstvom poklonila ljubiteljima klavirske muzike u rodnom gradu.

– Svirala sam kompozicije koje pripremam za doktorske studije. Čim pripremim novi program, eto mene opet u moj grad. Volim da ovde održim bar po jedan koncert godišnje, tako da se moji slušaoci ovde zajedno sa mnom raduju mom napredovanju, istakla je Marija Timotijević.

Njenim koncertima uglavnom prisustvuje publika koja otpočetka prati njen rad i koja je uvek željna dobre i kvalitetne muzike. Bez obzira na to što je ovo njen drugi koncert ove godine u rodnom gradu i za ovaj se, kako ističe, pripremala temeljno i sa velikom pažnjom i posvećenošću, kako bi publici ponovo priuštila poseban užitak.

– Videli ste da je galerija Muzeja bila ispunjena do poslednjeg mesta. Ja se tome puno radujem. Veseli me što mi je podrška tako brojna, naglasila je talentovana i poznata pijanistkinja Marija Timotijević.

Ona je dodala da se sada nalazi na doktorskim studijama FMU u klasi profesora Dejana Sinadinovića. Potvrda njenog dosadašnjeg umetničkog rada su brojne nagrade, više od dvadeset na državnom nivou, a posebno mesto zauzimaju i one međunarodne iz Pariza i Italije.