Likovna radionica Kulturno obrazovnog centra

0

Povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije Кulturno obrazovni centar “Toplica”organizovao je likovnu radionicu pod nazivom “Panorama Prokuplja”. Otvaranju likovne radionice koja traje od 17. do 20.jula, prisustvovala je i većnik za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić, direktori svih prokupačkih kulturnih ustanova i akademski vajar mr Dragan Drobnjak.

Pod rukovodstvom profesora likovne umetnosti Branka Vukajlovića deca, koja su pokazali izuzetnu nadarenost za crtanje, na platnu će uljanim bojama oslikavati gradske ulice, zgrade, ustanove i druge značajne motive Prokuplja.

Direktorica Кulturno obrazovnog centra “Toplica” Ljiljana Кrasić rekla je dase ustanova i ove, kao i prethodnih godina, aktivno uključila u obeležavanju gradske slave.

-Za građane Prokuplja ustanova će organizovati i nastup baletske grupe, izjavila je ona i dodala da Prokupčani u naredna četiri dana mogu da vide svu kreativnost i maštovitost mladih slikara.

– Izuzetan talenat postoji kod dece za crtanje. Jednim strpljivim, marljivim, ozbiljnim i stručnim radom oni mogu mnogo toga da postignu u narednom periodu, izjavio je Drobnjak.

Profesor Vukajlović očekuje da će nakon završetka radionice biti organizovana jedna izložba na kojoj će građani moći da vide šta su mladi umetnici radili tokom trajanja likovne radionice.