Leoni obučava 300 radnika iz Prokuplja

0

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, generalni direktor Kompanije LEONI Klemens Saks i direktor NSZ Prokuplje Milutin Kostić potpisali su ugovor na osnovu kojeg će 80 lica sa evedincije nezaposlenih pohađati obuku za rad u ovoj kompaniji.

– Kao odgovorna vlast trudimo se da smanjimo nezaposlenost u opštini Prokuplje, borimo se za očuvanje svakog radnog mesta, kao i za otvaranje novih. Ovo je veoma dobar put za zapošljavanje radnika, zato smo za obuku nezaposlenih izdvojili 2,5 miliona dinara, rekao je Simonović i dodao da će u narednih mesec dana lokalna samouprava obezbediti sredstva za obuku još 250 lica, što znači da će do kraja godine u Kompaniji LEONI oko 300 nezaposlenih završiti obuku i dobiti sertifikate za rad u ovoj fabrici.

Simonović je naglasio da izuzetno ceni i poštuje to što je ova velika kompanija otvorila svoje pogone u Prokuplju i postala najveći privredni subjekat u opštini.

– Naš zajednički cilj je da obezbedimo što povoljniji poslovni ambijent, kako bi ova kompanija nastavila uspešno da posluje i širi svoje proizvodne kapacitete i na taj način smanjimo broj nezaposlenih na teritoriji opštine Prokuplje, kazao je Simonović.

Direktor Kompanije LEONI Klemens Saks je istakao da ovaj privredni subjekat ne samo što ima tendenciju da širi kapacitete u Prokuplju, već ima nameru da pogone otvara i širom Srbije. Klemens je najavio da će pored 350 novozaposlenih u ovoj godini, u prokupačkom pogonu i u prvoj polovini naredne godine biti zaposleno još toliko radnika.

Treba reći da obuka lica za rad u Kompaniji LEONI traje šest meseci, da su sa evidencije za nezaposlene i da tokom obuke dobijaju sredstva za topli obrok i troškove prevoza.

Oni koji tokom obuke pokažu najbolje rezultate imaju šansu da dobiju i stalno zaposlenje u ovoj fabrici.