Kritično na brojnim putnim pravcima u Toplici

0

Prema podacima nadležnih službi, najkritičnija situacija u opštinama Topličkog okruga je u Opštini Prokuplje gde autobusi Niš ekspresa ne saobraćaju prema selima, dok je u Kuršumliji prekinut saobraćaj prema Lukovskoj Banji i Blacu. Istovremeno, veći deo Blaca je bio bez struje usled havarije.

Dežurni dispečer autobuske stanice Niš ekspresa u Prokukuplju kazao je u izjavi za Top Novosti da nijedan autobuska linija ka selima prokupačke opštine od jutros nije otvorena. Prema njegovim rečima, prohodni su regionalni putevi ka Kuršumliji, Blacu i Nišu, dok se gradski saobraćaj u Prokuplju nesmetamno odvija.

Autobusi Niš ekspresa sa autobuske stanice Kuršumlija ne saobraćaju ka Lukovskoj i Prolom Banji i Blacu preko Spanca pošto su snežni nanosi na ovim putnimn pravcima onemogućili nesmetana saobraćaj. Reginalni put Kuršumlija-Niš je prohodan, potvrđeno nam je na Autobuskoj stanici u Kuršumliji.

Teška mehanizacija kuršumlijskog komunalnog  preduzeće od ranog jutra čisti gradske ulice i lokalne puteve i prema rečima direktora Vojimira Čarapića, probijen je putni pravac ka Dobrom Dolu, mehanizaciaj je angažovana na probijanju putnih pravaca ka Blacu i Lukovskoj Banji, dok je put ka Kuršumlijskoj Banji prohodan.

Usled havarije na eletro mreži, veći deo domaćinstva blačke opštine je bio bez struje više od četiri sata, a putni pravac ka Kuršumliji preko Spanca je od ranog jutra neprohodan usled visokoh snežnih nanosa.