Kreativne radionice za prokupačke osnovce

0

U Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“, započela je realizacija projekta „Zdravo rastimo“, u kome će učestvovati učenici sedmog razreda.

– Deca će kroz njega saznati koliko je važna zdrava ishrana i bavljenje fizičkom aktivnošću. Projekat je odobren od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a organizuje se u saradnji sa Savetom za školski sport Srbije, rekla je direktorka ove škole Ljiljana Subotić.

Ona je dodala da je prvi korak projekta bio sprovođenje ankete o pravilnoj ishrani, a drugi edukacija o njenom značaju i važnosti bavljenja sportom. Po završetku projekta „Zdravo rastimo“ učenici će biti nagrađeni knjigom sa istoimenim nazivom i majicom sa istim logom.

– Petoro naših učitelja i nastavnika, nagrađeno je na nagradnom konkursu „Digitalni čas 2016/2017. godine“, a njihovi ugledni časovi su objavljeni u Zborniku radova, čime je još jednom dokazano koliko se vredno i kreativno radi u našoj, kako matičnoj školi, tako i u njenim izdvojenim odeljenjima, istakla je sa velikim zadovoljstvom direktorka Subotić.

I Tim za zaštitu dece od nasilja u ovoj školi u okviru svojih preventivnih aktivnosti predviđenih godišnjim planom radi na suzbijanju nasilja kroz održavanje različitih radionica. On će i u narednom periodu organizovati radionice koje će sprovoditi vršnjački edukatori u svim odeljenjima.

A da se novogodišnjim i božićnim praznicima ne raduju samo najmlađi, ovih dana su potvrdili i osnovci ove škole, koji su u duhu novogodišnjih praznika svoju radost pokazali kroz kreativnost, stvarajući maštovite čestitke i ukrase, kojima su ukrasili školski prostor.