„Kotrljanje“ oduševilo Prokupčane

0

Prepun amfiteatar Visoke poljoprivredno-prehrambene škole pokazao je koliko je Prokupčanima nedostajao celovečernji film, i to baš o Prokuplju. Film Žikice Jovanovića „Kotrljanje“ premijerno je prikazan sinoć u 19h, a odjavnu špicu i članove Film kluba ispratio je gromoglasni aplauz.

Četiri meseca od početka snimanja, Film klub Prokuplje doneo je gradu besplatnu premijeru filma „Kotrljanje“ sa Brankom Cvejićem u jednoj od glavnih uloga.

– Očekivao sam pun amfiteatar. Znao sam da ćemo oduševiti Prokupčane, ali nisam verovao da će oduševljenje biti ovoliko. Pokazalo se još jednom da se svaki rad iz ljubavi na kraju isplati i nagradi višestruko, upravo kroz ovakvo priznanje, rekao je reditelj filma Žikica Jovanović.

Priču o Prokuplju kazivao je Dragan Vujić Vujke, koji je pozajmio glas glavnom junaku – točku. Sa njim su filmsko platno podelili Branko Cvejić, Eva Ras, Anastasija Cvijanović, Đorđe Stošić, Radosav Krivokapić, Aleksandra Đorđević i Predrag Slavković.

Publika nije ostala ravnodušna na prelepe kadrove grada, zanimljive dijaloge o Prokupčanima i prokupačkoj istoriji.

– Svako ko oseća Prokuplje treperio je večeras, zanimljivo je bilo pogledati naš grad iz ugla mladih, iz ugla starijih sugrađana, iz vazduha. Muzika je predivna, u nekim delovima gotovo svemirska. Šteta je samo što film nije trajao duže, kaže jedna Prokupčanka.

15280914_10208134421538021_1785050710_n
Autor fotografije: Nikola Jovanović

Podsetimo, režiju za ovaj film potpisuje Žikica Jovanović, scenaristi su Žikica Jovanović i Srbijanka Stanković. Producent filma je Branislav Rosić. Za kameru su bili zaduženi Vojkan Aranđelović, koji je bio odgovoran i za fotografiju, zatim Zvezdan Marković, Vladimir Gašević, Predrag Janković i Predrag Dunjić za snimanje iz vazduha. Kompozitor i ton-majstor bio je Ivica Trailović.

Nakon premijere u gradu film odlazi na festivale u zemlji i svetu. Iz Film kluba još nisu potvrdili reprizno prikazivanje u Prokuplju.