„Kaznena subota“ u Prokuplju

0

Studio „Bis“ Gimnazije Crnjanski” iz Beograda gostuje u Prokuplju u okviru pozorišnog festivala „Lektirići ex ju fest“.

Ovaj pozorišni studio predstaviće se komadom „Kaznena subota“ 29. oktobra u 13h u bioskopu „Toplica“ u konkurenciji omladinskih ansambala. Ovom predstavom se zapravo nastavlja festival „Lektirići ex ju fest“, koji je počeo 29. septembra.

I dok će prokupačka publika pratiti omladinske ansamble, takmičenje u konkurenciji dečijih ansambala je završeno.

– Stručni žiri je odgledao pet predstava u konkurenciji predstava za decu, i odlučio da prvo mesto dodeli predstavi „Plava boja snijega“ dramske grupe „Mali bibliotekari“ JU „Veselin Masleša“ iz Laktaša iz Republike Srpske. Drugo mesto pripalo je predstavi „Aladin i čarobna lampa“ ODDF „Žar ptica“ Kulturnog centra iz Surdulice, a treće,  predstavi „Kako su nastale ružne reči“, dramske sekcije OŠ „Rudovci“ iz Lazarevca, rekao je direktor festivala Zoran Cvetković.

Na ovom festivalu dodeljena su i druga priznanja. Odlika za režiju pripala je Igoru Tasiću za predstavu „Aladin i čarobna lampa“ iz Surdulice. Za glavnu mušku ulogu dodeljene su dve ravnopravne odlike, Nini Rašić za ulogu Abn-Asura, velikog vezira u predstavi „Aladin i čarobna lampa“ iz Surdulice i Nemanji Miniću, za ulogu princa Lepomira u predstavi „Svinjareva tajna“ iz Prokuplja.

Odliku za glavnu žensku ulogu dobila je Isidora Mutić za rolu princeze Krizanteme u predstavi „Plava boja snijega“ iz Laktaša. Marta Stojanović, za ulogu Duha iz lampe u predstavi „Aladin i čarobna lampa“, Tanja Živanović za ulogu naratora u predstavi „Kako su nastale ružne reči“ iz Lazarevca i Maša Miladinović za ulogu princeze Mutimirke u predstavi „Svinjareva tajna“ iz Prokuplja.

Festival „Lektirići ex ju fest“ trajaće do 11. novembra.