Jedinstveno u Prokuplju: Zanimljiva aritmetika za decu!

0

Povećanje pažnje i koncentracije, razvijanje simboličkog mišljenja, analitičkog i sintetičkog razmišljanja, kao i maštovitost u pristupanju problemima, sve su ovo dobrobiti i rezultati jednog specifičnog učenja aritmetike – uz pomoć japanske računaljke sorobana. Po prvi put u Prokuplju, deca će moći da se uče računanju na ovaj način, a sve to u Edukativnom centru „Mudrica pametnica“.

Obuku dece za rad na japanskom abakusu u Prokuplju organizuje Edukativni centar „Mudrica pametnica“ u saradnji sa Udruženjem Soroban Srbija i Soroban akademijom iz Zagreba. Na ovaj originalan, i u našem gradu jedinstven korak, odlučila se učiteljica Maja Veličković, jer kako kaže, želi da uradi nešto novo za unapređenje razvoja dece.

– Najlakše je kada vodite igraonicu ili edukativni centar da radite ono što svi rade i što se od vas očekuje. Odjednom je postalo hit da deca skaču! I sad deca u igraonicama skaču. Učimo ih svemu na tradicionalan način, bez većih inovacija. Trend je da je dete lepo obučeno, doterano i da mu ni u jednom trenutku nije dosadno. Dakle, ulaže se isključivo u njihovo zadovoljstvo i zabavu. U našem edukativnom centru težimo tome da uradimo nešto drugačije, da aktiviramo razmišljanje kod dece, da probudimo maštu, da ih dovedemo u stanje stalne zapitanosti i zainteresovanosti za svet, a ne samo za zabavu – kaže Maja Veličković, vlasnica Edukativnog centra „Mudrica pametnica“.

Foto: Top novosti

Učenje na sorobanu razvija obe hemisfere mozga i pomaže u redovnom radu na časovima matematike. Pošto nauče osnove korišćenja računaljke, deca prelaze na anzan-mentalnu matematiku, vizuelizujući računaljku. Na ovaj način je i detetu starom četiri godine moguće da nauči ne samo operacije sabiranja i oduzimanja, već i množenja i deljenja, i to mnogo lakše nego na tradicionalan način.

– Osim rada na sorobanu i rešavanja konkretnih zadataka, deci će biti ponuđene i slične aktivnosti enigmatskog tipa: sudoku, rebusi, kao i igre u kojima je potrebno spojiti fizičku i mentalnu aktivnost. Dakle, učenje na jedan poseban i zabavan način – kaže Maja.

Foto: Mudrica pametnica

Upis prvih polaznika za mesec oktobar je u toku. Program jednog semestra obuhvata 30 časova u periodu od oktobra 2017. godine do januara 2018. godine i tada se uči sabiranje i oduzimanje brojeva u prvoj stotini. Obuku mogu pohađati deca uzrasta od 4 do 12 godina. Broj polaznika je ograničen na dvanaest dece, a pre obuke u Edukativnom centru „Mudrica pametnica“ biće održana prezenatacija za roditelje. Prvi čas će biti besplatan, a o ceni obuke i svim detaljima možete se interesovati pozivom na broj telefona 060 570 9957 ili lično u Edukativnom centru „Mudrica pametnica“ u TC „Sokolana“.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here