Izložba u galeriji “Boža Ilić”

0

U galeriji „Boža Ilić“ otvorena je izložba radova Кluba veterana ULUS-a, koji je osnovan 2009. godine. U njemu se okupljaju umetnici koji su napunili tri ipo decenije umetničkog staža. Ovi savremenici su dali snažan pečat u godinama iza nas i ovom postavkom potvrđuju svoje ostvarene domete.

Prema rečima predsednika ovog kluba slikara Miroslava Lazovića, ovo je dragocena prilika, koja omogućuje da na jednom mestu bude sagledana aktuelna produkcija ovih autora i da se na taj način upotpuni slika o njihovom umetničkom opusu.

Autori su predstavili neka od svojih najboljih dela sa raznovrsnom tematikom i u različitim tehnikama. Izložena su dela Momčila Mome Antonovića, Boška Atanackovića, Veselina Bajevića, Tomislava Božovića, Ljiljane Blažeske, Anđelke Bojović i drugih.

Istoričar umetnosti Zdravko Vučinić je zapisao da su ovi umetnici upućeni na zajedništvo, bez obzira na to što neguju različite poglede na svet slike, a njihova izložba predstavlja svedočenje o dinamičnom trenutku likovne umetnosti kod nas.