Humani Prokupčani dali dobrovoljno krv

0

Prokupčani su juče bili humani i u velikom broju odazvali se akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja se u organizaciji Zavoda za transfuziju Niš i Crvenog krsta Prokuplje, ali i uz podršku Doma kulture.

– Od januara meseca ove godine počeli smo sa organizovanim prikupljanjem krvi na teritoriji Topličkog okruga i mogu da istaknem da su se građani vrlo brzo privikli na ovakav način davalaštva. Ovo je prilika da krv daju i građani koji nisu zaposleni u ustanovama i firmama gde se ovakve akcije redovno sprovode. U narednom periodu nastojaćemo da akcije dobrovoljnog davanja krvi sprovodimo i u velikim privatnim firmama kao što je kompanija LEONI u Prokuplju i druge, kako bi olakšali svim dobrovoljnim davaocima da se odazovu akciji.

Ostvarujemo dugogodišnju saradnju sa Crvenim krstom Prokuplje, a sada i sa Domom kulture koji nam je obezbedio prostor i ovom prilikom se zhvaljujemo svima koji pomažu prikupljanje dragocene tečnosti koja spašava živote, izjavio je predstavnik Zavoda za transfuziju Niš.