Đurić posetio Prokuplje  

0

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sa saradnicima, posetio je danas Opštinu Prokuplje gde se sastao sa rukovodstvom opštine  i Topličkog  upravnog okruga.

 Đurić  je istakao  da je cilj ove posete da se upozna sa aktuelnom  situacijom u Prokuplju i Toplici.

– U sklopu ukupnih prioriteta Vlade Srbije, Prokuplje i Toplicu, koji se nalaze u neposrednoj blizini Kosova i Metohije, nastojimo da u ekonomskom i političkom smislu što više povežemo sa Beogradom. Neophodno je da se stvore politički preduslovi za ekonomski oporavak koji je preko potreban  da bi se zaustavili negativni demografski i migracioni trendovi u ovom kraju. Znamo da ovo područje napušta veliki broj ljudi kao i koliko je ovaj kraj važan, tako da ne možemo samo da sedimo i čekamo. Zbog toga moramo da dođemo na licu mesta i upoznamo se sa problemima koje treba rešavati. Položaj Toplice je od nacionalnog interesa i zbog toga ću nastojati da pomognem u rešavanju određenih problema, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima on je Prokuplje posetio u sklopu napora Vlade Srbije da se održi tempo razvoja juga Srbije.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović ovom prilikom  istakao je da je ova poseta još jedan dokaz da Vlada Srbije brine o ovom delu naše zemlje.

– Sa direktorom Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju i njegovim saradnicima imali smo otvorene razgovore u kojima smo izneli probleme sa kojima se suočavamo. Naš glavni cilj je da Prokuplje što pre bude bolje i privlačnije mesto za potencijalne investitore, koji bi izgradnjom proizvodnih kapaciteta otvorili nova radna mesta i  zaposlili što više ljudi, rekao je Simonović.

On je rekao još i to da je upravo otvaranje novih radnih mesta jedan od najboljih  načina da mladi ostanu da žive u Toplici.